Kesäkakku

Pohjana kolmen munan sokerikakku:

3 munaa (n.150 g)
80 g venhäjauhoja
20 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti nostellen. Kaada taikina hyvin voideltuun vuokaan ja paista noin 25 minuuttia 175 asteisessa uunissa alatasolla. Kakku on kypsä kun se irtoaa hiukan vuoan reunoista. Kumoa kakku leivinpaperin päälle jäähtymään. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kerrokseksi.

Täyte:

2,5 dl vispikermaa
75g valkosuklaata
2,5 dl raikasta omenahilloa
1,5 dl päärynämehua kostuttamiseen

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon nopeasti vatkaten sulatettu valkosuklaa. Valkosuklaan sulattaminen onnistuu esimerkiksi mikrossa lämmittämällä suklaata kulhossa aluksi noin puoli minuuttia kerrallaan ja sekoittaen suklaata välillä kunnes massa on tasaista. Lämmitys aikaa kannattaa lyhentää loppua kohti noin 10 sekuntiin kerrallaan jotta suklaa ei yli kuumene.

Kostuta ja täytä kakku kerros kerrokselta kelmutettuun vuokaan (päällimmäinen kerros pohjalle, jotta jää lautaselle kumottaessa päälle). Anna vetäytyä painon alla jääkaapissa yön yli.

Koristelu:

Sivele kakun pinnalle ohut kerros vispikermaa, jotta sokerimassa tarttuu hyvin kakun pintaan. Kaulitse vaaleansinisestä sokerimassasta ohut pyöreä levy ja pinnoita kakku kauttaaltaan. Muut koristeet kannattaa muotoilla etukäteen. Näissä koristeissa on käytetty sokeri- ja suklaamassoja, keltaista ja vihreää pastaväriä, vaaleanpunaista kristallipulveria, keltaisia nomparelleja ja valmista sokerikuorrutusta osien liimaamiseen. Lopuksi sitten sommitellaan koristeet kakun päälle.

 

Marmeladi-mosaiikkikakku

Pinnalla päärynänmakuisesta marmelaadimassasta värjältyjä ja muotoiltuja mosaiikkipaloja.

4 munan sokerikakkupohja, täytteenä mansikoita, mansikkahilloa ja kermavaahtoa...
 

Piparminttu-vadelmakakku

Sokerikakkupohja:

1 kananmuna
0,7x kananmunan paino sokeria
0,7x kananmunan paino perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Paista voidellun kakkuvuoan pohjalla 200 asteessa 5-10 min, kumoa lautaselle jäähtymään.

Täyte:

2,5 dl Flora Kuohua
150 g Creme Fraichea
½ dl fariinisokeria

Kiille:

200 g vadelmia
1 dl hyytelösokeria
1 dl vettä
tippa piparminttuöljyä

Vispaa Kuohu fariinisokerin kanssa vaahdoksi. Lisää Creme Fraiche ja vispaa vaahtoa vielä hetki.
Pursottele täyte kakkulevyn päälle keskeltä hieman koholle ja asettele vadelmat keon päälle.
Keitä muutamaa jäljelle jäänyttä vadelmaa niin että saat veden kauniin punaiseksi. Siivilöi marjat pois, lisää hyytelösokeri ja piparminttuöljy ja kiehauta. Anna jäähtyä hetki ja kiillota vadelmat.


Karpalo-manteli-valkosuklaakakku

250 g voita
175 g sokeria
3 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja
5g vaniljasokeria
10 g leivinjauhetta
100 g kuivattuja karpaloita
100 g rouhittua valkosuklaata
50 g mantelilastuja

Vaahdota sokeri ja voi ja lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita joukkoon karpalot ja valkosuklaaruohe, lopuksi vielä varovasti käännellen mantelilastut.
Nostele taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Paisto-ajan lopussa tarkista kakun kypsyys puisella tikulla, kun taikina ei tartu tikkuun kakku on kypsä eikä kakkua kannata kuivattaa uunissa suotta pidempään.

Anna kakun jäähtyä paistamisen jälkeen. Sulata päälle valkosuklaata ja ripottele koristeeksi karpaloita.