Tällaista ihanaa herkkua saatiin maistaa viikonloppuna kun ystäväpariskunta toi kreikkalaiselle illallisellemme jälkiruoan, ja olihan sitä sitten ihan pakko testata itsekin...

Pohja:

250 g diggestive keksejä

100 g voita sulatettuna

Murusta keksit. Sekoita voisula keksin muruihin. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Laita jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa kun valmistat toffeen.

Toffee kerros:

397 g kondensoitua maitoa (löytyy hyvin vasustetuista ruokakaupoista (ostin cittarista) ja kuulemma etnisistä ruokakaupoista kanssa)

Poista etiketit. Laita avaamaton peltitölkki veteen kiehumaan 3 tunniksi. Tarkista välillä että vesi kiehuu hiljaksiin ja vettä riittää. Avaa tölkki varovasti (kuumennus aiheuttaa painetta) ja kaada toffee keksimurupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita takaisin jääkaappiin/pakastimeen jäähtymään.

Banaani/kerma kerros:

2½ dl Vispi Cremeä

ripaus vaniljasokeria

3 banaania

ripaus kaakaojauhetta

Lado banaanin viipaleet toffee kerroksen päälle. Vispaa Creme vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Kaada banaaninlastujen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele banaanin viipaleilla ja ripottele päälle kaakaojauhetta.

Nauti!