Enpä enää muista mistä olen ohjeen aikanaan saanut, mutta toimiva joka tapauksessa :)

Pohja:

150g diggestive keksejä murusina

5 rkl voisulaa

2 rkl sokeria

 

Täyte:

600g Philadelphia tuorejuustoa

2,5 dl sokeria

2 rkl maissijauhoa

1 maustemitta suolaa

3 munaa

3 keltuaista

1 dl kermaa

raastettu sitruunan kuori

½ tl vaniljasokeria

Murskaa keksit, lisää sokeri ja sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. (keksien murskaaminen käy näppärästi esim Ikean vahvassa Minigrip tyyppisessä muovipussissa kaulimella paukuttelemalla ja sokerit ja voisulankin lisäsin suoraan pussiin ja sekoittelin siinä niin tuli hiukan vähemmän tiskiä). Kappas, käskevät voidella irtopohja vuoan (24 cm), mutta mä kyllä laitoin pohjan suojaksi leivinpaperin, enkä voidellut ja silti tuli ihan hyvä. Voitelemalla vois saada rapeutta reunaan, ehkä siis ens kerralla ;) Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm korkeudelle ja paista 175 asteellsa 6-8 minuuttia.

Sekoita yleiskoneessa täyte. (kulho ja perusvatkain, com´on, mulla mitään yleiskonetta ole... ja kulhon voi nostaa keittiövaa´alle ja punnita kaikki aineet suoraan yhteen kulhoon, niin säästyy taas tiskiä, miten niin laiska?) Kaada täyte vuokaan ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista tunnin ajan. Kokeile tikulla, että keskiosa on kiinteytynyt ennen kuin otat kakun uunista. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.