Täällä on siirrytty suurta tuskaa ja intohimoja aiheuttaneesta vaahtokarkkitaikinasta Icing-kuorrutteeseen, jota on huomattavasti helpompi työstää.

Icing -kuorrutus

1,5 liivatelehteä

1 dl hienoa sokeria

85 g glukoosia

0,5 dl vettä

500 g tomusokeria

10 g kookosrasvaa

 

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Sekoita kattilassa sokeri, glukoosi ja vesi. Lämmitä hitaasti kunnes sokeri on sulanut.

3. Lisää lämpöä ja keitä seosta kannen alla sekoittamatta noin 10 min.

4. Ota sokeriseos liedeltä ja lisää vedestä puserretut liivatelehdet ja sekoita kunnes ne sulavat.

5. Lisää puolet tomusokerista sokeriliemeen.

6. Kaada loput tomusokerista työpöydälle ja tee keskelle syvennys, johon kaadat sokeriseoksen.

7. Lisää kookosrasva ja vaivaa seos tasaiseksi ja sileäksi. (käytä apuna paistolastaa)

8. Taikina on valmista muotoiltavaksi. Kaulitessasi ripottele reilusti tomusokeria leivin pöydälle, jotta massa ei tartu.

 

Tässä muutamia kakkuja joita olen kesän aikana tehnyt...

Busanistin kolmekymppisille:

Ja toinenkin 30-vuotiskakku (sankari riittävän Äijä kestämään tämän hempeilyn):

Ja vielä kaksostyttöjen ristiäiskakut: